kamyon direksiyon pompasi tamiri
Dünyanın En Hızlı Kamyonu
Dünyanın en hızlı hibrid kamyonu olan Volvo Mean Green, ABD'de bulunan bir havaalanında kendi hız rekorunu kırmayı deneyecek.


Volvo tarafından üretilen Mean Green, dünyanın en hızlı hibrid kamyonu olarak birçok hız rekorunu elinde bulunduruyor. Uluslararası hız standartları olan kalkış 500 metre, kalkış 1 kilometre ve hareket halindeyken 1 kilometrede gibi rekorların sahibi Mean Greenline, bu sefer kendisiyle yarışacak.

ABD'de bulunan Utah'daki Wendover Havaalanı'nda gerçekleştirilecek denemede hedef, 260 km/s üzerinde bir hıza ulaşmak. Bu deneme ile ilgili Volvo Kamyon Kuzey Amerika Satış ve Pazarlama Başkanı Ron Huibers yaptığı açıklamada; "Teknoloji ve yenilik işimizin özü. Mean Green Volvo'nun teknik kabiliyetlerini ve sürekli olarak yeni gelişen teknolojilere odaklandığını gösteren çok iyi bir örnek. Mühendislerimiz dünya çapında, Londra'nın çift katlı otobüsleri de dâhil olmak üzere yüzlerce Volvo otobüse güç sağlayan, Volvo hibrid tahrik sisteminin aynısını kullanarak, dünyanın en hızlı hibrid kamyonunu geliştirdiler" dedi.

Hız için inşa edilen Mean Green'e gelecek olursak; Orta Amerika Kamyon Show'da Volvo Hibrid Teknolojisi uzmanları, bu kamyona Volvo'nun hibrid aktarma organlarını dünya standartlarında bir kamyon şasisi gereklerine uygun olarak adapte etmiş. Mühendisler daha sonra, yüksek ayarlı Volvo D16 motor ve hibrid elektrik motoru ile modifiye Volvo'nun otomatikleştirilmiş şanzımanı I-Shift'i kullanarak Mean Green'i yapılandırmış.

Mean Green'in sahibi ve sürücüsü Boije Ovebrink açıklamasında; "Sonuç olarak Mean Green, geleneksel dizel motorlardaki gecikme yaşanmadan ışık hızıyla kalkış sağlayabiliyor. Tıpkı ses efekti olmayan bir şampanya mantarı gibi. İlk birkaç saniye yenilenebilir likit dizel ile çalışan dizel motor devreye girinceye kadar kamyon hafif bir ıslık sesi çıkartıyor, ardından patlayıcı bir güç aktarmaya başlıyor" dedi.

Mean Green, toplamda 2.100 beygir gücü ve yaklaşık 6.780 Nm tork gücü sunuyor. Bu gücün 200 beygir ve 1200 Nm torku elektrik motorundan geliyor. Maksimum hıza ulaşmak için aerodinamik de çok önemli bir rol oynuyor. Bu nedenle Volvo teknisyenleri, Kuzey Amerika'nın Volvo VN kabinini seçip, optimum aerodinamik tasarımı elde etmek için şekillendirmiş.